top of page

TVL Q4 2020

''Nederland wordt hard geraakt door de wereldwijde uitbraak van COVID-19. Voor u als ondernemer kan dit grote gevolgen hebben. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws.''

Interieur van Cafe

Tegemoetkoming vaste lasten (TVL)


Aanvragen TVL Q4 2020
U kunt vanaf 25 november 12:00 uur TVL aanvragen voor de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2020 (TVL Q4 2020). U heeft alle tijd om aan te vragen en er is voldoende subsidie beschikbaar voor personen die hier recht op hebben. 

 

U kunt de TVL nog 3 keer aanvragen, telkens voor een periode van 3 maanden. Voor iedere periode moet u een nieuwe aanvraag doen. U kunt in elke periode de TVL aanvragen, ook als u de voorgaande periode geen aanvraag deed of niet in aanmerking kwam.

U vraagt TVL Q4 2020 vanaf 25 november om 12:00 uur aan via www.rvo.nl/tvl.

Wie kan TVL aanvragen?

De TVL is voor alle mkb-ondernemers die door de coronacrisis in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Met uitzondering van krediet- en financiële instellingen, holdings, huishoudens, publiek gefinancierde scholen en (internationale) overheidsinstellingen. Ondernemers moeten onder andere aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Het bedrijf mag maximaal 250 medewerkers hebben en moet op 15 maart 2020 ingeschreven staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

  • Het bedrijf heeft meer dan 30% omzetverlies in het 4e kwartaal van 2020 vergeleken met het 4e kwartaal van 2019.

  • De vaste lasten zijn minimaal € 3.000 in het 4e kwartaal van 2020, op basis van het percentage vaste lasten dat bij uw hoofdactiviteit hoort.

  • Daarnaast moet het bedrijf minstens één andere vestiging hebben dan het privéadres van de ondernemer. Met uitzondering van horecaondernemingen en ambulante handel.

 

Horeca krijgt een eenmalige opslag
Verplicht gesloten horecagelegenheden krijgen voor TVL Q4 2020 eenmalig een opslag bovenop de TVL-subsidie: de Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA). Voor horecaondernemers die de TVL aanvragen, wordt de HVA-opslag direct opgeteld bij het subsidiebedrag.

Evenementenbranche krijgt een vast bedrag
Ondernemers en toeleveranciers in de evenementenbranche krijgen steun voor het 4e kwartaal van 2020. Zij moeten in ieder geval TVL hebben ontvangen in de periode van juni tot en met september 2020. Deze aparte module wordt zo snel mogelijk uitgewerkt en komt later met terugwerkende kracht beschikbaar. Meer informatie volgt.

Adviestool
De website www.rvo.nl/tvl biedt een Adviestool waarmee u kunt zien of u in aanmerking komt en welk bedrag u mogelijk kunt aanvragen. Deze Adviestool is zo spoedig mogelijk klaar voor het berekenen van de subsidie voor TVL Q4 2020. De tool moet worden uitgebreid met SBI-codes en de aanvullende horeca-subsidie wordt toegevoegd.

TVL juni-september 2020
Heeft u TVL ontvangen voor de periode van 1 juni-30 september 2020? Na afloop van de subsidieperiode vragen wij u naar uw werkelijke omzet. Dit noemen we de vaststelling. U ontvangt per e-mail een verzoek tot vaststelling. U meldt vóór 1 april 2021 de omzet in de periode van 1 juni tot en met 30 september 2020. Bij voorkeur met btw-aangiftes van het 2e en 3e kwartaal van 2020. Binnen 16 weken krijgt u vervolgens bericht over het definitieve bedrag waar u recht op heeft. Als u geen bewijsstukken indient, moet u de ontvangen tegemoetkoming terugbetalen. U kunt de Adviestool gebruiken voor een schatting van uw definitieve subsidiebedrag. Selecteer hiervoor de periode juni-september 2020.


Meer informatie
Heeft u vragen? Bekijk dan eerst de informatie op www.rvo.nl/tvl. Als u daarna nog vragen heeft stelt u deze via de live chat op dezelfde pagina. De rvo is ook telefonisch bereikbaar: 088 042 25 00. Informatie over andere regelingen staat op rijksoverheid.nl/financiele-regelingen.

 

bottom of page