top of page

Aanvragen TVL

''Nederland wordt hard geraakt door de wereldwijde uitbraak van COVID-19. Voor u als ondernemer kan dit grote gevolgen hebben. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws.''

Interieur van Cafe

Start 30 juni
U kunt de TVL aanvragen vanaf 30 juni om 12:00 uur. U heeft tot 30 oktober om 17:00 uur de tijd om uw aanvraag te versturen.

Voor wie?
De TVL is bedoeld voor mkb’ers en ZZP’ers die veel omzet verliezen door de coronacrisis. Zij kunnen daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. De lijst met SBI-codes is voor de TVL hetzelfde als voor de Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS). Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen in de horeca, recreatie, strandtenten, sportscholen, evenementen, standbouwers, kermissen, sauna’s, wellnesscentra, podia en theaters.

Heeft u de TOGS aangevraagd? Dan moet u de TVL nog wel apart aanvragen. De link naar het formulier staat vanaf vandaag op www.rvo.nl/tvl.

Voorwaarden en bedrag
De TVL geldt voor de periode van juni tot en met september 2020. In deze periode moet u minimaal 30% minder omzet hebben. U kunt maximaal € 50.000 subsidie krijgen. Kijk voor de overige voorwaarden in ons vorige artikel over de TVL.

Wilt u weten of u recht heeft op de TVL en welk bedrag u mogelijk kunt krijgen? U vindt alle voorwaarden op www.rvo.nl/tvl.

Wachten met aanvragen
Als het financieel mogelijk is, kunt u gerust wat langer wachten met aanvragen. Iedereen die recht heeft op de subsidie, krijgt het geld. Als u wat later aanvraagt, kunt u uw omzet beter inschatten. Zo voorkomt u dat u te weinig subsidie krijgt of dat u later geld moet terugbetalen.

Meer informatie
Heeft u vragen? Bekijk dan eerst de informatie op www.rvo.nl/tvl. Als u daarna nog vragen heeft stelt u deze via de live chat op dezelfde pagina. De rvo is ook telefonisch bereikbaar: 088 042 25 00. Informatie over andere regelingen staat op rijksoverheid.nl/financiele-regelingen.

 

bottom of page